Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

"ΕΛΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΑΠΟΨΕ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ" ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


Description: Description: Description: C:\Users\Rena\Desktop\mbp.gr\mbp.gr\images\ktirio_draw4.jpg


Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και η Φιλαρμονική Εταιρεία Νάουσας σας προσκαλούν στη μουσική εκδήλωση με τίτλο 

             "Έλα ν' ακούσουμε απόψε το φεγγάρι"

                           Τετάρτη 21 Αυγούστου στις 21.00

στο αίθριο του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού.
Νέοι μουσικοί μας ταξιδεύουν με αγαπημένες μελωδίες από το διεθνές και ελληνικό ρεπερτόριο. 
 Είσοδος στην εκδήλωση & στις εκθέσεις του Μουσείου ελεύθερη από τις 18.30 έως τις 21.30.
Η συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο και πραγματοποιείται με την υποστήριξη Σωματείου των Φίλων του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού.
 
Φιλαρμονική Εταιρεία Νάουσας
Η «Φιλαρμονική Εταιρεία Ναούσης» είναι ανεξάρτητο σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με σκοπό τη διάδοση και τη διδασκαλία της μουσικής. Η ίδρυση του σωματείου της ΦΕΝ το 1958 ήταν η φυσική συνέχεια μιας μουσικής ιστορίας που ξεκινάει από τις αρχές του 20ου αιώνα. Οι ιδρυτές, ο Πρόεδρος, τα μέλη και οι μουσικοί που δημιούργησαν το σωματείο προέρχονταν από  παλαιότερες φιλαρμονικές της «Αθηνάς» και της «Εριολάν» των εργοστασίων Λαναρά. Η μπάντα αποτελείται από μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου και φοιτητές. Η φοίτηση είναι εντελώς δωρεάν ενώ οι οικονομικές πηγές της ΦΕΝ είναι καθαρά οι δωρεές του κόσμου της Νάουσας και οι περιστασιακές ενισχύσεις του Δήμου. Η μπάντα δίνει το παρόν  σε θρησκευτικές και εθνικές εορτές  του Δήμου Νάουσας ενώ η Brass Band της ΦΕΝ συμμετέχει σε φεστιβάλ αλλά και πραγματοποιεί συναυλίες σε διάφορα μέρη της Ελλάδας πέρα από τα όρια της πόλης και του νομού. Από το 1996 αρχιμουσικός είναι ο κ. Γιάννης  Σταυρακάκης, ανώτερος αξιωματικός ε.α.    

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια σε όλους τους διοργανωτές για την πολύ όμορφη και μεθυστική βραδιά από τα ακούσματα της Φιλαρμονικής ορχήστρας της Νάουσας μέσα στο αυτοκρατορικό προαύλιο χώρο του Βυζαντινού Μουσείου κάτω από το αυγουστιάτικο φως της πανσέληνου.Διπλά μπράβο στους νέους μουσικούς που αποτύπωσαν την ψυχή τους πάνω στις νότες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή