Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ-ΚΩΣΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΑ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Με Τσαλιγοπούλου και Μακεδόνα η αυλαία της Βαλκανικής Πλατείας

Με τις συναυλίες δύο καταξιωμένων Ελλήνων καλλιτεχνών, της Ελένης Τσαλιγοπούλου και του Κώστα Μακεδόνα, ολοκληρώνεται ο κύκλος των εκδηλώσεων της 14ης «Βαλκανικής Πλατείας» στον Δήμο Νεάπολης - Συκεών.
Ειδικότερα, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, στις 21.00,
στο Ανοικτό Θέατρο Νεάπολης (περιοχή Στρεμπενιώτη),
η Ελένη Τσαλιγοπούλου θα παρουσιάσει παραδοσιακά και γνωστά λαϊκά τραγούδια, που θα συνοδεύσουν τις προσωπικές της επιτυχίες, ενώ θα ερμηνεύσει και alternative και  jazz δρόμους.

 Το εισιτήριο κοστίζει πέντε ευρώ.

Λίγο νωρίτερα, στις 19.00, στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης (πρώην δημαρχείο Νεάπολης) θα παρουσιαστεί η ποντιακή επιθεώρηση «Μιαν στο καρφίν… και… μιαν στο πέταλον» του Κώστα Κυριακίδη, από τον Ποντιακό Σύλλογο Νεάπολη 1953, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Η «Βαλκανική Πλατεία» ρίχνει αυλαία την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, με τη συναυλία του Κώστα Μακεδόνα, στο Ανοικτό Θέατρο Νεάπολης, στις 21.00. Μαζί με την ορχήστρα ελληνικής μουσικής «Έμμετρον» και τη συμμετοχή της Ζωής Παπαδοπούλου και του Ορέστη Τζιόβα θα παρουσιάσουν την παράσταση «Ήχος της Ελλάδας - Μουσική του κόσμου». Θα ακουστούν τραγούδια πολλών Ελλήνων συνθετών (Βαμβακάρη, Ζαμπέτα, Πλέσσα, Ξαρχάκου, Λοΐζου, Θεοδωράκη, Χατζιδάκι κ.ά.),  ενώ το εισιτήριο κοστίζει πέντε ευρώ-

Παιδικό πρόγραμμα
Στο πλαίσιο του παιδικού προγράμματος της Βαλκανικής Πλατείας, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, από τις 20.00 έως τις 21.00, στον παιδότοπο (περιοχή Στρεμπενιώτη), θα παρουσιαστούν χοροί από το Χορευτικό Σύλλογο «All Dance». Από τις 21.00 έως τις 22.00 τη σκυτάλη παίρνει η εκδήλωση «Ιστορία και πολιτισμός της Κύπρου» από το Χορευτικό Ένωσης Κυπρίων Βόρειας Ελλάδας και τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολίχνης.
Επίσης, έως και το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου (19.00 -20.30), η Ανθή Χρυσοπούλου (Αχτένιστα Πινέλα) με την εκδήλωση «Η γειτονιά μου όλος ο κόσμος!», μαθαίνει στα παιδιά παραδοσιακά βαλκανικά παιχνίδια, στον παιδότοπο της περιοχής Στρεμπενιώτη. Παράλληλα, στον ίδιο χώρο γίνεται δωρεάν οδοντιατρική εξέταση στα παιδιά με την κινητή μονάδα του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και τη συνεργασία του  Σοροπτιμιστικού Ομίλου Θεσσαλονίκης ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
Εκθέσεις φωτογραφίας και χαρακτικής
Παράλληλα, την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου ολοκληρώνεται η έκθεση φωτογραφίας Βαλκάνιων και Ελλήνων φωτογράφων με τίτλο «Όψεις Βαλκανικής Φωτογραφίας 2013», από το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (αίθουσα τέχνης δημοτικού καταστήματος Νεάπολης, ώρες λειτουργίας: 18.00 – 21.00).
Τέλος, έως τις 20 Σεπτεμβρίου το Κέντρο Χαρακτικής του δήμου Νεάπολης-Συκεών παρουσιάζει έργα Βαλκάνιων και Ελλήνων καλλιτεχνών εγνωσμένου κύρους. 
(Εκθεσιακός χώρος Εικαστικού Εργαστηρίου & Κέντρου Χαρακτικής «Ήλιος», Λαγκαδά 120 & Δ. Κομνηνού, ώρες λειτουργίας: 18.00 - 21.00). 
Περισσότερες πληροφορίες στο ΚΕΥΝΣ, τηλ. 2310671100 (εσωτ.168) και στο
Γραφείο Τύπου Δήμου Νεάπολης - Συκεών, τηλ. 2313313125, -126, -127

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου